“Η Εκπομπή των 8”: Ένα k-drama όπου ο χρόνος είναι κυριολεκτικά… χρήμα

Οκτώ άτυχοι άγνωστοι βρίσκονται κλεισμένοι σε ένα κτίριο, όπου όσο περισσότερο μένουν, τόσο περισσότερα χρήματα βγάζουν. Ενώ ένα τεράστιο ρολόι μετράει αντίστροφα, οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να κερδίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα. Η παγίδα; Για να μείνουν περισσότερο, πρέπει να αυξήσουν το χρόνο στο ρολόι. Αλλά για να το κάνουν αυτό, πρέπει να ανακαλύψουν όλους τους κρυμμένους κανόνες του παιχνιδιού – πριν τελειώσει ο χρόνος.

Η νέα κορεάτικη σειρά του Netflix Η Εκπομπή των 8 είναι μια κοινωνική σάτιρα που ακολουθεί οκτώ διαγωνιζόμενους που προσπαθούν να κερδίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο χρήματα με οποιονδήποτε τρόπο.

Η σειρά δεν ενδιαφέρεται και πολύ να δώσει στους διαγωνιζόμενους ίσες ευκαιρίες για χρήματα, κάτι τους απογοητεύει όλους όλο και περισσότερο. Το κύριο μέλημα της εκπομπής είναι φαινομενικά να δημιουργήσει κοινωνικές ανισότητες μεταξύ τους, και στη συνέχεια να παρακολουθήσει πώς τα αντιμετωπίζουν όλα αυτά υπό αυξανόμενη πίεση – για λόγους ψυχαγωγίας.

Έτσι, δεν είναι περίεργο που αρχίζουν να στρέφονται ο ένας εναντίον του άλλου, και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ένας από τους κανόνες της εκπομπής υπαγορεύει ότι αν κάποιος πεθάνει (ή δολοφονηθεί), όλοι χάνουν το μεγάλο χρηματικό ποσό.

Βασισμένο στα webtoons Money Game και Pie Game του Bae Jin-soo, η κορεάτικη δραματική σειρά Η Εκπομπή των 8 (The 8 Show) αποκαλύπτει πόσο ευάλωτοι είναι οι άνθρωποι στις πιο σκοτεινές πλευρές μιας υπερκαπιταλιστικής κοινωνίας. Τη σκηνοθεσία και το σενάριο υπογράφει ο Han Jae-rim (The Face Reader, The King, Emergency Declaration), ενώ στη σειρά πρωταγωνιστούν οι νικητές των Baeksang Arts Awards Ryu Jun-yeol, Chun Woo-hee και Park Jeong-min.

Διαβάστε   "Ουδέν Νεώτερον από το Δυτικό Μέτωπο": Η νέα γερμανική δραματική ταινία του Netflix είναι μια ανθρωπιστική έκκληση κατά της φρίκης του πολέμου

Η σειρά οκτώ επεισοδίων είναι διαθέσιμη σε streaming από το Netflix από τις 17 Μαΐου 2024