Δωρεάν online προβολές για ταινίες των Πάβελ Παβλικόφσκι, Σύλλα Τζουμέρκα και Μπάμπη Μακρίδη

Από τις 31 Οκτωβρίου και μέσα από το site της, η StraDa Films, www.stradafilms.gr, προσφέρει στο κοινό, χωρίς συνδρομή, όλες τις μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες της, με δυνατότητα θέασης για συγκεκριμένο ή και για απεριόριστο διάστημα.

Η έναρξη έγινε με τις τρεις ταινίες του Σύλλα Τζουμέρκα. Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών, Η Έκρηξη και η Χώρα Προέλευσης είναι διαθέσιμες μέσα από το site www.stradafilms.gr χωρίς συνδρομή.  Άνοιξαν ακόμα για το κοινό οι ταινίες: Ψυχρός Πόλεμος (Cold War) & ΙDA, τα δύο αριστουργήματα του Pawel Pawlikowski, καθώς και οι ελληνικές ταινίες Οίκτος και Άφτερλωβ.

 

Λίγα λόγια για τις ταινίες

 

Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών: Η τρίτη ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα παρακολουθεί δυο γυναίκες, μια αστυνομικό και μια εργάτρια σε ένα εργοστάσιο παραγωγής χελιών, που ζουν σε μια επαρχιακή πόλη στη Δυτική Ελλάδα. Όταν μια μυστηριώδης αυτοκτονία θα φέρει τα πάνω-κάτω στη μικρή πόλη και θα πυροδοτήσει έναν άγριο κύκλο βίας, οι ζωές των δύο γυναικών που μέχρι χθες αγνοούσαν η μία την ύπαρξη της άλλης, θα αρχίσουν να συγκλίνουν. Δεν το ξέρουν ακόμη, αλλά από τη συνάντησή τους μπορεί να κρέμεται η σωτηρία τους…

 

Η Έκρηξη: το δυναμικό πορτρέτο μιας γυναίκας σε απόγνωση που από στοργική μητέρα, ερωτευμένη σύζυγος και υπεύθυνη κόρη, βρίσκει μια μέρα τον εαυτό της στη δίνη του κυκλώνα.

Η ταινία ταξίδεψε σε περισσότερα από 80 διεθνή κινηματογραφικά Φεστιβάλ.

 

Χώρα Προέλευσης: μια κινηματογραφική άσκηση ανατομίας της χαοτικής ελληνικής κοινωνίας από τα χρόνια της μεταπολίτευσης μέχρι τη σκληρή περίοδο της οικονομικής κρίσης. Μια ταινία για μια χώρα και μια οικογένεια σε ελεύθερη πτώση. Μια ενδοοικογενειακή υιοθεσία οδηγεί τρεις γενιές μιας οικογένειας (τη γενιά του ’50, τη γενιά της μεταπολίτευσης, και τη νεώτερη γενιά) σε μια σύγκρουση μέχρις εσχάτων.

Διαβάστε   Wolverine σημαίνει… Χιου Τζακμαν!

Η ταινία πραγματοποίησε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

 

Ψυχρός Πόλεμος (Cold War): Το πολυβραβευμένο αριστούργημα του Pawel Pawlikowski που απέσπασε το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών 2018 και ήταν υποψήφιο για το Όσκαρ Καλύτερης Ξένης Ταινίας.

Μια παθιασμένη ερωτική ιστορία δύο εντελώς διαφορετικών ανθρώπων, με φόντο τον Ψυχρό Πόλεμο στην Πολωνία, το Βερολίνο, τη Γιουγκοσλαβία και το Παρίσι.

Ένας άντρας και μια γυναίκα παγιδεύονται σε έναν μοιραίο έρωτα που τους καταδικάζει να βρίσκονται δεμένοι ο ένας με τον άλλον. Οι πολιτικές συνθήκες, τα ελαττώματα τους, αλλά και μια σειρά από ατυχείς συγκυρίες τους χωρίζουν και τους ενώνουν σε έναν έρωτα διαχρονικά αδύνατο.

 

Ida: Η ταινία απέσπασε το Oscar Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας το 2015. Ο Pawel Pawlikowski είπε για την ταινία του «…H IDA είναι μια ταινία για την ταυτότητα, την οικογένεια, την πίστη, την ενοχή, τον σοσιαλισμό και τη μουσική. Ήθελα να κάνω μια ταινία για την ιστορία, η οποία δεν θα ήταν ιστορική. Μια ηθική, αλλά όχι διδακτική ταινία. Ήθελα να πω μια ιστορία στην οποία ο καθένας «έχει τους λόγους του», μια ιστορία πιο κοντά στην ποίηση παρά στην αφήγηση…»

 

Οίκτος: Η ταινία του Μπάμπη Μακρίδη ξεκίνησε την πορεία της από το Φεστιβάλ SUNDANCE στο τμήμα World Cinema Dramatic Competition και συνέχισε στα Φεστιβάλ ανά τον κόσμο (Ρότερνταμ, Οδησσός, Βαλέτα κλπ). Μια ταινία για την σχέση των ανθρώπων απέναντι στην δυστυχία και στο κομμάτι που αυτή αναμιγνύεται με την ευτυχία. Για την ισορροπία ανάμεσα στις δύο αντίθετες αυτές έννοιες, για την ισότιμη σημασία τους και για την αυθόρμητη τεχνητή ανακατασκευή τους στην καθημερινότητα μας.

Διαβάστε   Ψηφιακά εισιτήρια και online προβολή της ταινίας "Lara"

 

Άφτερλωβ: Το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του σκηνοθέτη Στέργιου Πάσχου, με πορεία σε διεθνή και εγχώρια φεστιβάλ, (βραβείο Καλύτερης Ταινίας από την Επιτροπή Νέων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο). Μια αστεία, συγκινητική και καυστική μετα-ερωτική ιστορία δυο ανθρώπων που αρνούνται να μεγαλώσουν. Που αποκλεισμένοι, έγκλειστοι και ανήμποροι να εξηγήσουν αυτό που τους συμβαίνει, ξεκινούν με αθωότητα, αμηχανία και γενναιότητα, ένα ταξίδι εξερεύνησης όλων εκείνων που τους ενώνουν αλλά και αυτών που τους χωρίζουν.

 

*Η φωτογραφία του θέματος προέρχεται από την ταινία Ida