Διαφημιστικές δημιουργίες φοιτητών του Τμήματος Κινηματογράφου με θέμα τα 200 χρόνια από το 1821…

Η επετειακή χρονιά του 2021 αποτέλεσε το έναυσμα για τεταρτοετείς φοιτητές του Τμήματος Κινηματογράφου, ώστε στο πλαίσιο του μαθήματος της παραγωγής διαφήμισης, να δημιουργήσουν διαφημιστικά σποτάκια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για αυτή την τόσο σημαντική για τον ελληνισμό επέτειο. Τα σποτάκια αυτά καταφέρνουν να αποτυπώσουν έναν πλουραλισμό αισθητικής και απόψεων που -πάνω απ’ όλα- αναδεικνύουν τις οπτικές με τις οποίες προσεγγίζουν την ιστορία, την παράδοση και την κληρονομιά του 1821, οι Έλληνες κινηματογραφιστές της γενιάς των millennials και της Gen Z. Επιπλέον, η θέαση των συγκεκριμένων ταινιών αποδεικνύει ότι η διαφήμιση αποτελεί ένα γόνιμο πεδίο έμπνευσης, αφήγησης, μυθοπλασίας και καλλιτεχνικής έκφρασης για τους κινηματογραφιστές (πολύ περισσότερο για τους κινηματογραφιστές της νέας γενιάς). Η παραγωγή των συγκεκριμένων διαφημιστικών ταινιών έγινε-πραγματικά-υπό  αντίξοες συνθήκες, αφού οι υγειονομικοί περιορισμοί της καραντίνας του προηγούμενου χειμώνα πολλαπλασίασαν τις δυσκολίες που συνάντησαν οι φοιτητές, ώστε να πραγματοποιήσουν τα γυρίσματα.

Παρακάτω ακολουθούν τα σποτ ανά ομάδα παραγωγής (σύμφωνα με τις ακαδημαϊκές προδιαγραφές του μαθήματος στο οποίο εκπονήθηκαν οι εργασίες):

 

  • Αντιγόνη Ηλιάδου, Κατερίνα Καρπούζη, Μαρία Μπαζιάκου

 

  • Στέλιος Λέρης

 

  • Κυριάκος Αποστολίδης, Γιάννης Σταματίου

 

  • Άννα Παπαμίχου, Μαρήλια Παπαστεργίου, Μανώλης Ψωματάκης

 

  • Αλέξανδρος Παπαγιάγκου, Νίκος Παπαχίου

 

  • Ελένη Δελίδου, Ελευθερία Λεοντιάδου

 

Διαβάστε   "Άντε ντε": Η ταινία των φοιτητών του τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ συνιστά ότι "είναι OK να μην είσαι έτοιμος"