“Έρικ”: Ο Benedict Cumberbatch έχει ένα νέο μυστήριο στα χέρια του στη νέα συγκινητική μίνι σειρά του Netflix

Ο Βίνσεντ, ένας από τους κορυφαίους κουκλοπαίκτες της Νέας Υόρκης και δημιουργός της παιδικής τηλεοπτικής εκπομπής “Good Day Sunshine”, δεν μπορεί να ξεπεράσει την απώλεια του γιου του, Έντγκαρ, και γίνεται ολοένα και πιο αγχωμένος και νευρικός. Νιώθοντας απέχθεια για τον εαυτό του και ενοχή για την εξαφάνιση του Έντγκαρ, ο Βίνσεντ ασχολείται εμμονικά με ένα μπλε τέρας, τον Έρικ, που έχει ζωγραφίσει ο γιος του, σίγουρος ότι, αν καταφέρει να βγάλει τον Έρικ στην τηλεόραση, τότε θα επιστρέψει και ο Έντγκαρ. Καθώς η ολοένα και πιο καταστροφική συμπεριφορά του Βίνσεντ τον αποξενώνει από την οικογένεια, τους συναδέλφους του και τους αστυνομικούς που προσπαθούν να τον βοηθήσουν, ο μοναδικός του σύμμαχος στην προσπάθειά του να φέρει πίσω τον γιο του είναι ο Έρικ, μια αναγκαία αυταπάτη.

Ο υποψήφιος για Όσκαρ Benedict Cumberbatch πρωταγωνιστεί στην επερχόμενη σειρά έξι επεισοδίων του Netflix Έρικ (Eric), που θα γίνει διαθέσιμη σε streaming στην πλατφόρμα στις 30 Μαΐου. Η σειρά δημιουργήθηκε από τη βραβευμένη με BAFTA και Emmy Abi Morgan (The Hour, The Iron Lady, The Split) και ακολουθεί έναν απελπισμένο πατέρα που παλεύει με τους δαίμονές του στους επικίνδυνους δρόμους της Νέας Υόρκης της δεκαετίας του ’80, σε έναν αγώνα δρόμου για να φέρει στο σπίτι τον εξαφανισμένο γιο του.

“Είναι μια ιστορία για τους ανθρώπους που βρίσκουν το σπίτι τους”, δήλωσε ο Cumberbatch. “Είτε πρόκειται για ένα παιδί, έναν άστεγο, έναν ομοφυλόφιλο μαύρο αστυνομικό, μια σύζυγο σε έναν δυστυχισμένο γάμο, ή ακόμα και τον Έρικ στην εκπομπή, όλα έχουν να κάνουν με το να βρεις ένα σπίτι”.

Λίγα λόγια για τον χαρακτήρα του Βίνσεντ (Benedict Cumberbatch)

Διαβάστε   «Αφανισμός»: η Νέα Διαθήκη της Δημιουργίας

Ο Βίνσεντ, ένας από τους κορυφαίους κουκλοπαίκτες της Νέας Υόρκης, είναι ο δημιουργός της εξαιρετικά δημοφιλούς παιδικής τηλεοπτικής εκπομπής “Good Day Sunshine”. Εξαιρετικά ευφυής, χαρισματικός αλλά και ναρκισσιστής, ο Βίνσεντ είναι επαγγελματικά ασταθής και παραμελεί τη σύζυγό του, Κάσι, και τον μικρό του γιο, Έντγκαρ. Καθώς βρίσκουμε τον Βίνσεντ σε ένα σημείο καμπής στην αρχή της σειράς, ο Benedict Cumberbatch θεώρησε πως το ταξίδι του Βίνσεντ είναι μια “τεράστια οδύσσεια για να ειπωθεί μέσα σε έξι επεισόδια”.

Ο Cumberbatch, επίσης εκτελεστικός παραγωγός της σειράς, είδε τον Βίνσεντ ως κάποιον που στράφηκε στη δουλειά του στο “Good Day Sunshine” για να βρει σωτηρία από μια δυστυχισμένη παιδική ηλικία και μια ανατροφή “χωρίς ιδιαίτερη αγάπη”. “Αρχίζει να φέρνει στο σπίτι τη ματαιοδοξία του, τον εγωισμό του και κάθε είδους τοξική συμπεριφορά, η οποία επηρεάζει το πώς παραβλέπει το παιδί του και το πόσο σκληρός είναι σε έναν γάμο [ήδη] γεμάτο με αρκετά ταραχώδεις στιγμές απιστίας και τσακωμών”, δήλωσε ο Cumberbatch.

Όταν το παιδί του Βίνσεντ εξαφανίζεται, “υπάρχει αυτό το χάσμα μεταξύ της πραγματικότητας και της πραγματικότητας του Βίνσεντ”, ανέφερε. “Προσπαθεί να κρατηθεί και από τα δύο για να τον φέρουν πίσω στον γιο του”. Ο ίδιος έχει παραισθήσεις καθώς ζωντανεύει τι ζωγραφιές του Έντγκαρ για τον Έρικ σε μια προσπάθεια να βρει το γιο του, ενώ η ψυχική του υγεία επιδεινώνεται.

Η Morgan είπε ότι ο χαρακτήρας είναι “επιθετικός. Είναι αγενής. Είναι αστείος, είναι πολύ ασεβής και η ερμηνεία του Benedict σου το δίνει αυτό”. Πριν η Morgan γνωρίσει τον Cumberbatch, ένιωθε σαν να τον γνώριζε παρακολουθώντας τον ως Sherlock και Patrick Melrose. “Έχει αυτό το απίστευτο ταλέντο”, δήλωσε.

Διαβάστε   Ανακοινώθηκε το καστ της νέας μίνι σειράς θρίλερ του Netflix "Eric"

Για την σκηνοθέτη Lucy Forbes, ήταν σημαντικό να μην μοιάζει ο Cumberbatch με τον εαυτό του ή να μην θυμίζει τους προηγούμενους ρόλους του. “Γι’ αυτό τα μαλλιά του είναι μακρυά, έχει μούσι και του βάλαμε γυαλιά”, δήλωσε η Forbes. “Όχι μόνο λόγω της εποχής, αλλά και για να τον κάνουμε να αισθάνεται όσο το δυνατόν περισσότερο σαν τον Βίνσεντ”.

Στη σειρά πρωταγωνιστούν επίσης οι Gaby Hoffmann, McKinley Belcher III και Ivan Howe.