“Έμα”: Μια εμπρηστική δραματική ταινία για την τέχνη, την εγκατάλειψη και την οικογένεια

Μετά από ένα τραυματικό γεγονός που θα συγκλονίσει την οικογενειακή της ζωή, η Έμα, μια νεαρή γυναίκα που ζει μέσα από τον χορό, προσπαθεί να ξαναχτίσει τη ζωή της, αναλαμβάνοντας κάθε ρίσκο για να το καταφέρει.

Ο σκηνοθέτης Πάμπλο Λαραΐν (Νο, Jackie, Νερούδα), επιστρέφοντας στη γενέτειρα του Χιλή, δημιουργεί μια εμπρηστική δραματική ταινία για την τέχνη, την επιθυμία, την εγκατάλειψη και την οικογένεια.

Σημείωμα σκηνοθέτη

“Θέλησα να μιλήσω μέσα από την ταινία για το πολύ δύσκολο θέμα των αποτυχημένων υιοθεσιών, που πολλές οικογένειες αντιμετωπίζουν και που παραμένει ταμπού σε πολλές χώρες, όπως και στη Χιλή. Έδωσα στους ηθοποιούς το σενάριο μια μέρα πριν τα γυρίσματα. Ήθελα οι ηθοποιοί να μην ελέγχουν πλήρως τους χαρακτήρες μου, αλλά να αφουγκραστούν ενστικτωδώς την ανθρώπινη πλευρά των ηρώων. Αυτό με οδήγησε στο να κατευθύνω μόνο αρχικά τους ηθοποιούς μου, αφού, αφήνοντας τους ελευθέρους στο ένστικτό τους, από ένα σημείο και μετά, πήραν εκείνοι τον έλεγχο.”

Η ταινία συμμετείχε επίσημα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο για το 2019 και στο 76ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

 

Έμα (Ema)

Σκηνοθεσία: Πάμπλο Λαραΐν

Ηθοποιοί: Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Μαριάνα Ντι Τζιρόλαμο

Διάρκεια: 102′

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

 

Διαβάστε   Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της κινηματογραφικής παραγωγής "Υπάρχω" για τη ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη