Το Netflix συνάπτει συνεργασία αφηγηματικού περιεχομένου με τον Μπαράκ και τη Μισέλ Ομπάμα

Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η Μισέλ Ομπάμα κατέληξαν σε πολυετή συμφωνία για την παραγωγή ταινιών και σειρών με το Netflix, την κορυφαία διαδικτυακή υπηρεσία ψυχαγωγίας παγκοσμίως.

Οι Ομπάμα θα είναι παραγωγοί ενός μεγάλου φάσματος περιεχομένου, το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει σειρές βάσει σεναρίου, σειρές χωρίς σενάριο, σειρές ντοκιμαντέρ, ντοκιμαντέρ και ταινίες. Αυτά τα έργα θα είναι διαθέσιμα στα 125 εκατομμύρια σπίτια που διαθέτουν συνδρομή στο Netflix σε 190 χώρες.

Οι Ομπάμα έχουν ορίσει τη Higher Ground Productions ως την οντότητα υπό την οποία θα παράγει περιεχόμενο για το Netflix.

“Μία από τις απλές χαρές της περιόδου που περάσαμε στον δημόσιο τομέα ήταν η δυνατότητα να γνωρίσουμε πάρα πολλούς συναρπαστικούς ανθρώπους με διαφορετική προέλευση και να τους βοηθήσουμε να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με ένα ευρύτερο κοινό”, είπε ο πρόεδρος Ομπάμα. “Για το λόγο αυτό, η Μισέλ και εγώ είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συνεργασία μας με το Netflix. Ελπίζουμε να καλλιεργήσουμε και να υποστηρίξουμε τις ταλαντούχες, εμπνευσμένες, δημιουργικές φωνές που μπορούν να προωθήσουν τη βαθύτερη ενσυναίσθηση και κατανόηση μεταξύ των ανθρώπων και να βοηθήσουμε να μοιραστούν τις ιστορίες τους με όλο τον κόσμο”.

“Ο Μπαράκ και εγώ πιστεύαμε πάντα στη δύναμη που έχει η αφήγηση ώστε να μας εμπνέει, να μας κάνει να σκεφτόμαστε διαφορετικά για τον κόσμο γύρω μας και να μας βοηθά να ανοίξουμε το μυαλό και την καρδιά μας στους άλλους”, δήλωσε η Μισέλ Ομπάμα. “Η μοναδική υπηρεσία του Netflix είναι η ιδανική επιλογή για τα είδη των ιστοριών που θέλουμε να μοιραστούμε και θα είναι χαρά μας να ξεκινήσουμε αυτήν τη συναρπαστική νέα συνεργασία”.

“Ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα είναι μεταξύ των πλέον αξιοσέβαστων και αναγνωρίσιμων δημόσιων προσώπων και από την ιδιαίτερη θέση τους έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύπτουν και να αναδεικνύουν ιστορίες ανθρώπων που ξεχωρίζουν στις κοινότητές τους και που προσπαθούν να αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο”, δήλωσε ο Τεντ Σαράντος, Διευθυντής Περιεχομένου του Netflix. “Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που επέλεξαν το Netflix για να στεγάσουν τις εκπληκτικές αφηγηματικές τους ικανότητες”.