Το 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει την 14ωρη (!!) ταινία “The Flower”

14 ώρες διάρκεια, 10 χρόνια γυρισμάτων, 3 ήπειροι, 6 ιστορίες: το φιλμικό έπος The Flower του Αργεντινού Μαριάνο Γινάς πραγματικά δεν μοιάζει με τίποτα που έχετε ξαναδεί.

Το 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει αυτή την ταινία-event, η οποία θα προβληθεί σε τρία μέρη, σύμφωνα με τους ειδικούς όρους που απαίτησε ο σκηνοθέτης: το πρώτο μέρος διαρκεί 4, το δεύτερο 5 και το τρίτο 6 ώρες. Στην δεύτερη προβολή της στο φεστιβάλ, η ταινία θα παρουσιαστεί ολόκληρη στη 14ωρη διάρκειά της.

Το The Flower είναι μια παθιασμένη αφιέρωση στο ίδιο το σινεμά. Ντελιριακό και ανένταχτο, περνά από τα B-Movies στο μιούζικαλ, και από το κατασκοπικό φιλμ στην ταινία εποχής και όχι μόνο. Μια πληθωρική αφήγηση, τα κεφάλαια της οποίας έχουν ως μόνη σύνδεση τις τέσσερις πρωταγωνίστριες που αλλάζουν διαρκώς ρόλους και χρονικές περιόδους. Η υπερφυσική κατάρα μιας μούμιας, το απρόσμενο ριμέικ μιας κλασικής γαλλικής ταινίας του Ρενουάρ, μια μυστική κοινωνία που ψάχνει το ελιξίριο της αιώνιας ζωής, κατάσκοποι που μοιράζονται εμπειρίες και μια απόδραση από την έρημο, είναι μερικά από τα επεισόδια που χτίζουν αυτή την ανεπανάληπτη φιλμική εμπειρία.

Η ταινία προβάλλεται στο πλαίσιο του τμήματος Film Forward του φεστιβάλ, το οποίο παρουσιάζει πειραματικές, ριζοσπαστικές ταινίες που προκαλούν τα όρια του κινηματογράφου. Το The Flower ήταν πρόταση του νέου guest programmer του φεστιβάλ Ντένις Λιμ, του διεθνούς φήμης κριτικού κινηματογράφου και διευθυντή προγράμματος στο Film Society του Lincoln Center της Νέας Υόρκης.

«Η εμπειρία είναι η ίδια η ταινία. Η ιδέα είναι ότι μια ταινία πρέπει να είναι μια σειρά από ταινίες. Μέσα από όσα συνεισφέρουν τα avatars –οι ηθοποιοί- αυτού του project, μπορεί κανείς να δει τελικά το αληθινό πρόσωπο των τεσσάρων πρωταγωνιστριών να λάμπει μέσα από την ομίχλη της μυθοπλασίας», δηλώνει ο σκηνοθέτης για το έργο.

Διαβάστε   Ο Εξοχότατος Πρέσβης... κ. Φοίβος Δεληβοριάς!