Προβολή της ταινίας “Μία Φανταστική Γυναίκα” από την Κινηματογραφική Λέσχη Νίκαιας Λάρισας

Αυτή την Κυριακή 18 Νοεμρίου και στις 19:00 μ.μ. η Κινηματογραφική Λέσχη Νίκαιας θα προβάλλει την Χιλιανή ταινία Μια Φανταστική Γυναίκα του Σεμπάστιαν Λέλιο, παραγωγής 2017, διάρκειας 104΄.

Η Μαρίνα χάνει το σύντροφό της από ανεύρυσμα στον εγκέφαλο, ακριβώς το βράδυ των γενεθλίων της έπειτα από ένα ρομαντικό δείπνο. Μετά το θάνατό του θα ξεκινήσει για εκείνη ένας Γολγοθάς, αφού θα δεχτεί ένα σωρό ρατσιστικές επιθέσεις από τον κοινωνικό της περίγυρο και την οικογένειά του, ενώ θα της απαγορεύσουν μέχρι και να παραβρεθεί στην κηδεία του και να τον αποχαιρετίσει. Ο λόγος; H γυναίκα αυτή είναι Transgender.

Χωρίς πολλές φανφάρες και με μια αξιέπαινη αφηγηματική ειλικρίνεια, η ιστορία της Μαρίνα γίνεται ταυτόχρονα τραγική, αλλά και θριαμβευτική. Πάνω απ’ όλα, ωστόσο, ο Λέλιο έχει το πλεονέκτημα μιας εξαιρετικής πρωταγωνίστριας. Η Ντανιέλα Βέγα, τρανσέξουαλ και η ίδια, ήδη ηθοποιός και τραγουδίστρια με μικρή αλλά αναγνωρισμένη καριέρα στη Χιλή, έχει την εσωτερική δύναμη να ελέγχει το ρόλο και την ερμηνεία της.

Η ταινία απέσπασε Βραβείο Σεναρίου στο Φεστιβάλ του Βερολίνου το 2017, ενώ βραβεύτηκε και με το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας το 2018.

Η προβολή θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας και η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Μια Φανταστική Γυναίκα (Una Mujer Fantástica)

Σκηνοθεσία: Σεμπάστιαν Λέλιο

Ηθοποιοί: Ντανιέλα Βέγκα, Φρανσίσκο Ρέγιες, Λούις Νιέκο, Αλίν Κιούπενχαϊμ

Διάρκεια: 104′

 

Διαβάστε   Προβολή της ταινίας "Κακή Εκπαίδευση" από την Κινηματογραφική Λέσχη Νίκαιας Λάρισας