Ο Κρις Χέμσγουορθ μιλά για τους “12 Δυνατούς”

Λίγες εβδομάδες μετά το εφιαλτικό τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, μία επίλεκτη ομάδα δώδεκα αντρών των Ειδικών Δυνάμεων αναλαμβάνει την πρώτη απόρρητη αποστολή αντεπίθεσης των ΗΠΑ. Οι δώδεκα στρατιώτες προσγειώνονται σε μια δύσβατη ορεινή περιοχή του Αφγανιστάν με σκοπό να  συνεργαστούν με έναν τοπικό πολέμαρχο εναντίον των Ταλιμπάν. Όλες οι πιθανότητες είναι εναντίον τους, καθώς υστερούν όχι μόνο σε ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και σε πυρομαχικά.

Ο χολιγουντιανός σταρ Κρις Χέμσγουερθ («Thor») πρωταγωνιστεί σε μία πολεμική περιπέτεια, βασισμένη στη μέχρι πρόσφατα απόρρητη υπόθεση των 12 Δυνατών, των στρατιωτών που επιστρατεύθηκαν στο Αφγανιστάν ως πρώτη αποστολή αντεπίθεσης των ΗΠΑ αμέσως μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης  Σεπτεμβρίου 2001.

Το σενάριο συνυπογράφει ο σεναριογράφος Τεντ Τάλι («Η Σιωπή των Αμνών»), τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο πρωτοεμφανιζόμενος Νικολάι Φούγκλσιγκ, ενώ στον ρόλο του παραγωγού βρίσκεται ο θρυλικός Τζέρι Μπρουκχάιμερ («Αρμαγεδδών», «Πειρατές της Καραϊβικής: Η Κατάρα του Μαύρου Μαργαριταριού»).

 

Μιλώντας  για την ταινία και την ιστορία ο Κρις Χέμσγουρθ, αναφέρει:

  • Αυτοί οι Πρασινοσκούφηδες δεν ήταν εκεί ως κατακτητές, αλλά για να βοηθήσουν τον λαό του Αφγανιστάν που πάλευε για την ελευθερία του. Έπρεπε να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του πολέμαρχου, χωρίς τον οποίον δεν θα κατάφερναν την αποστολή τους. Μου άρεσε που σ’ αυτή την ιστορία είχαμε την ευκαιρία να δείξουμε Αμερικανούς να συνεργάζονται με τον λαό του Αφγανιστάν μπροστά σε έναν κοινό εχθρό.
  • Στην αρχή, ο ήρωας έχει διοικητική θέση για να είναι κοντά στην οικογένεια του. Αλλά μετά το χτύπημα, όλα αλλάζουν. Ως στρατιώτης, θέλει να πολεμήσει. Πρέπει να πείσει τους ανώτερους του να του δώσουν την ομάδα του και να τον στείλουν στη μάχη.
  • Ο σκηνοθέτης Νικολάι Φούγκλσιγκ είχε τέτοιο ενθουσιασμό που μας συνεπήρε όλους. Είχε όραμα και πρόσεχε όλες τις λεπτομέρειες. Στήνει τη σκηνή και την κάνει αληθινή, σε βάζει στην καρδιά της δράσης. Οπότε όλο αυτό είναι αληθοφανές, σοκαριστικό και ακαριαίο.
  • Είχαμε τους ειδικούς που μας έμαθαν για τις Ειδικές Δυνάμεις και αυτή τη συγκεκριμένη αποστολή. Αυτό ήταν ανεκτίμητο. Στην αρχή εξοικειωθήκαμε με τα όπλα. Μετά ανεβήκαμε στα άλογα και όλα τινάχτηκαν στον αέρα, αλλά με την καλή έννοια, γιατί ούτε οι αληθινοί στρατιώτες ξέρανε τι κάνανε.
  • Ελπίζω αυτή η ταινία να δώσει στο κοινό μια εικόνα για το τι έκανε εκείνη η ομάδα τις αβέβαιες μέρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης  Σεπτεμβρίου, αλλά και μια εικόνα για το τι κάνουν οι ομάδες των Ειδικών Δυνάμεων κάθε μέρα χωρίς να προκαλούν σούσουρο. Θέλω το κοινό να βγει με μεγαλύτερη κατανόηση των γενναίων αντρών και γυναικών που ρισκάρουν τις ζωές τους για να μας προστατεύουν

 

Διαβάστε   Κυκλοφόρησε το επίσημο trailer της ταινίας "Ο Άνθρωπος του Θεού"

12 Δυνατοί (12 Strong)

 

Σκηνοθεσία: Νικολάι Φούγκλσιγκ

Σενάριο: Πίτερ Κρεγκ, Τεντ Τάλι

Παραγωγή:Τζέρι Μπρουκχάιμερ

Πρωταγωνιστούν: Κρις Χέμσγουερθ, Μάικλ Σάννον, Μάικλ Πένια, Τρεβάντε Ρόουντς, Έλσα Πατάκι, Γουίλιαμ Φίχτνερ

Διάρκεια: 130’

*Η ταινία «12 ΔΥΝΑΤΟΙ» κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες στις 18 Ιανουαρίου