Οι “μπάρα μπράβας” στο επίκεντρο της νέας αργεντίνικης σειράς του Netflix, «Puerta 7»

Στις 11 Ιουλίου 2018, η Netflix ανακοίνωσε το Puerta 7, την τρίτη της πρωτότυπη σειρά από την Αργεντινή, με δημιουργό τον Μάρτιν Ζίμερμαν (Όζαρκ, Narcos), σε σενάριο του Πατρίτσιο Βέγκα (Los Simuladores) και παραγωγή της τοπικής εταιρείας παραγωγής Pol-ka. Η σειρά θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στο Netflix παγκοσμίως το 2019.

Το Puerta 7 αποτελεί μια διεισδυτική ματιά στις διαβόητες (και διάσημες ανά τον κόσμο) ποδοσφαιρικές οργανώσεις οπαδών μπάρα μπράβας της Αργεντινής, που έχουν ως επίκεντρο τα σπορ, την εθνική πολιτική και το οργανωμένο έγκλημα. Κεντρικό πρόσωπο είναι μια γυναίκα που αγωνίζεται να τα βγάλει πέρα στον ανδροκρατούμενο κόσμο και να “καθαρίσει” έναν ολόκληρο αθλητικό όμιλο από τη διαφθορά και τα εγκληματικά στοιχεία, προκειμένου να αποκαταστήσει το όνομα της οικογένειάς της. Επίσης, η σειρά μιλάει για την πορεία ένταξης ενός νεαρού σε μια μπάρα μπράβα με απώτερο στόχο να γλιτώσει την οικογένειά του από την απόλυτη φτώχεια, τη στιγμή που η εμφύλια διαμάχη στους κόλπους της μπάρα μπράβα του ίδιου ομίλου καλά κρατεί και οι αντίπαλες φατρίες πολεμούν μεταξύ τους για τα εκατομμύρια που υπεξαιρούν από τα ταμεία του ομίλου.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε να επενδύουμε στο απίστευτο περιεχόμενο και τα ταλέντα που έχει να προσφέρει η Αργεντινή και κυρίως επειδή συνεργαζόμαστε στη νέα μας πρωτότυπη αργεντίνικη σειρά με την Pol-ka και τους δημιουργούς επιτυχημένων σειρών, όπως το Los Simuladores και το Όζαρκ“, δήλωσε ο Έρικ Μπάρμακ, Αντιπρόεδρος Διεθνούς Πρωτότυπου Περιεχομένου.

“Ως ποδοσφαιρόφιλος, εδώ και χρόνια ήθελα να εξερευνήσω τη σχέση μεταξύ των σπορ, της πολιτικής και του οργανωμένου εγκλήματος στην Αργεντινή, η οποία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εκκολαπτήρια ταλέντων για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο και χώρα καταγωγής της μητέρας μου”, πρόσθεσε ο showrunner και δημιουργός Μάρτιν Ζίμερμαν.

Διαβάστε   "Πράσινη Θάλασσα" της Αγγελικής Αντωνίου: Μία ακόμη ελληνική ταινία ανεβαίνει στην πλατφόρμα του Netflix

“Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που η Netflix στράφηκε στην Pol-Ka για την παραγωγή αυτής της πρωτότυπης σειράς”, δήλωσε ο Αντριάν Σουάρ, ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής της Pol-Ka. “Από τη στιγμή της ίδρυσής της, η εταιρεία παραγωγής μας εργάζεται ασταμάτητα με στόχο την παραγωγή υψηλής ποιότητας περιεχομένου για την τηλεόραση και αυτή η ευκαιρία μάς γεμίζει περηφάνια”.

Αποτελούμενη από οκτώ ωριαία επεισόδια και γυρισμένη εξ ολοκλήρου σε 4k, αυτή η νέα σειρά θρίλερ έρχεται να συμπληρώσει μια μεγάλη σειρά πρωτότυπων παραγωγών που έχουν γυριστεί στη Λατινική Αμερική, συμπεριλαμβανομένων των αργεντίνικων παραγωγών Έντα και Go! Vive a tu Manera, καθώς και των Ακυβερνησία, Κουέρβος F.C., Το Σπίτι των Λουλουδιών, Η Βασίλισσα της Τεκίλας, Για Πάντα Μάγισσα, Narcos, Σαμάνθα!, Ο Μηχανισμός, Ο Δολοφόνος, 3%, Sintonia, Super Drag Queens και Coisa Mais Linda, μεταξύ άλλων.

Σχετικά με την Pol-ka

Η Pol-ka είναι η πιο σημαντική εταιρεία παραγωγής στην Αργεντινή. Η ποιότητα των σειρών της και οι ανθρώπινοι και τεχνικοί πόροι της έχουν μετατρέψει την εταιρεία σε μια τεράστια δεξαμενή περιεχομένου για πολύ μεγάλα δίκτυα και αλυσίδες σε όλη τη Λατινική Αμερική, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Ένα καλό παράδειγμα αποτελεί η μίνι σειρά “Epitafios” (σε παραγωγή της HBO και με υποψηφιότητα για βραβείο Emmy στη διεθνή κατηγορία) και η προσαρμογή της βραβευμένης αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς “Νοικοκυρές σε Απόγνωση” για την Αργεντινή, την Κολομβία, το Εκουαδόρ και τους ισπανόφωνους θεατές στις ΗΠΑ. Pol-ka έχει επίσης τεράστια και ουσιαστική εμπειρία στην παραγωγή ταινιών, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται το “Ο Γιος της Νύφης”, που προβλήθηκε στους κινηματογράφους παγκοσμίως και απέσπασε υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Διαβάστε   Το Netflix διδάσκει... "Σεξουαλική Αγωγή"!

Σχετικά με τον Μάρτιν Ζίμερμαν

Ο Μάρτιν Ζίμερμαν είναι ένας Αργεντινο-Αμερικανός σεναριογράφος και θεατρικός συγγραφέας, στις δουλειές του οποίου του περιλαμβάνονται τα “Όζαρκ” (Netflix) και “Narcos” (Netflix). Στα θεατρικά του έργα περιλαμβάνονται τα “On The Exhale” και “Seven Spots On The Sun”, έχει λάβει βραβεία όπως το Humanitas Prize New Voices, το Terrence McNally New Play, το Steinberg/ATCA New Play Award Citation και το Sky Cooper New American Play Prize, μεταξύ άλλων, ενώ Αυτήν την εποχή, γράφει και το βιβλίο για ένα μιούζικαλ της Marc Platt Productions.