Ντέιβιντ Λιντς: Ο Τραμπ θα μπορούσε να καταγραφεί ως ένας από τους σπουδαιότερους προέδρους στην ιστορία…

Ο Ντέιβιντ Λιντς, ένας από τους σπουδαιότερους Αμερικανούς κινηματογραφικούς δημιουργούς των τελευταίων σαράντα ετών (Eraserhead, Ο άνθρωπος ελέφαντας, Μπλε βελούδο, Ατίθαση καρδιά, Ο ύποπτος κόσμος του Τουίν Πικς) προσεγγίζει μ’ ένα απρόβλεπτο τρόπο την περίπτωση του Προέδρου Τραμπ. Ο Λιντς, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «The Guardian», διαφοροποιείται από το υπόλοιπο Χόλυγουντ (που βρίσκεται σε ανοικτό και διαρκή πόλεμο με τον Τραμπ), λέγοντας ότι ο Τραμπ θα μπορούσε να καταγραφεί ως ένας από τους σπουδαιότερους προέδρους στην ιστορία.

Στη συνέντευξη, ο Λιντς αναφέρει ότι, ο ίδιος, σε πολιτικό επίπεδο βρίσκεται σε σύγχυση. Το 2016 ψήφισε τον Μπέρνι Σάντερς. Κατά κύριο λόγο Δημοκρατικός, πιστεύει – χωρίς να είναι σίγουρος! – ότι ψήφισε τους φιλελεύθερους στις προεδρικές εκλογές. “Δεν είμαι πραγματικά πολιτικό άτομο, αλλά μου αρέσει πραγματικά η ελευθερία να κάνει ο καθένας ότι θέλει”, λέει ο διωκόμενος από τον νόμο καπνιστής της Καλιφόρνια.

Είναι αναποφάσιστος για τον Ντόναλντ Τραμπ. «Θα μπορούσε να καταγραφεί ως ένας από τους σπουδαιότερους προέδρους στην ιστορία, επειδή κατάφερε να δημιουργήσει μεγάλα ρήγματα στο σύστημα. Κανείς δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αυτόν τον τύπο με έναν έξυπνο τρόπο». Ενώ ο Τραμπ μπορεί να μην κάνει καλή δουλειά ο ίδιος, λέει ο Λιντς , δημιουργεί χώρο ώστε να το καταφέρουν κάποιοι άλλοι, οι οποίοι είναι εκτός. «Οι φερόμενοι ως ηγέτες μας δεν μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα προς τα εμπρός, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Είναι όπως τα παιδιά. Ο Τραμπ τα έχει δείξει όλα αυτά».

 

Διαβάστε   "Bad Education": ρεσιτάλ ερμηνείας από τον Χιου Τζάκμαν!..