Ένα “μαρμάρινο αστέρι” για την Άννα Φόνσου στο Βόλο!..

Με μεγάλη επιτυχία τελείωσε το 8ο Argo Film Festival το βράδυ της Παρασκευής 21 Δεκεμβρίου, σε μια γιορτινή και άκρως συγκινητική ατμόσφαιρα, με επώνυμους καλεσμένους που παρευρέθηκαν για να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα από τη διαδικασία του Online Voting, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας argofilmfestival.com.

Οι πόρτες του ιστορικού Κινηματογράφου «Αχίλλειον» άνοιξαν για ακόμη μια φορά στις 6μμ για να υποδεχτούν όλους τους επίσημους προσκεκλημένους, τους συμμετέχοντες, αλλά και όσους κατέφθασαν για να παρακολουθήσουν τις έντεκα ταινίες-φιναλίστ του Διαγωνιστικού Τμήματος που προβλήθηκαν στο πλαίσιο της διοργάνωσης.

Μεγάλα ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου βρέθηκαν εκεί και μας τίμησαν με την παρουσία τους, όπως ο οικοδεσπότης της βραδιάς, Μάνος Γαβράς, οι Πάνος Βλάχος και η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, ο Σταμάτης Παγασαίος, ο πρώην νικητής του A.F.F Ανδρέας Λαμπρόπουλος, αλλά και η κα. Άννα Φόνσου, (μαζί με την επί χρόνια φίλη και βοηθό της Άντα Αγοραστού), η οποία παρέλαβε το 8ο Lifetime Achievement Award της Διοργάνωσης που ήταν αφιερωμένο στη μεγάλη καριέρα της και  στην προσφορά της στην 7η τέχνη.

Να υπενθυμίσουμε πως έχουν ήδη βραβευτεί οι: Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Γιάννης Βόγλης, Γιώργος Κωνσταντίνου, Λάμπρος Κωνσταντάρας και η Ζωή Λάσκαρη.

Φέτος λοιπόν, δίπλα σε όλα τα Μαρμάρινα Αστέρια, που φιλοξενούνται στον τοίχο του Κινηματοθεάτρου “Αχίλλειον” τοποθετήθηκε και αυτό της Άννας Φόνσου. Το συγκεκριμένο γεγονός αποτελεί επιστέγασμα των κόπων της Οργανωτικής του A.F.F που, από τον πρώτο κιόλας χρόνο της διοργάνωσης, ήθελε η πόλη μας, ο Βόλος, να φιλοξενεί ένα διαχρονικό καλλιτεχνικό αποτύπωμα απόδοσης φόρου τιμής προς όλα αυτά τα αξιομνημόνευτα πρόσωπα. Όλο αυτό βέβαια με την αμέριστη συμβολή του Δήμου Βόλου.

Διαβάστε   Η πρεμιέρα του «Rocketman» και το ντουέτο των Ελτον Τζον-Τάρον Εγκερτον επί σκηνής στις Κάννες

Από τη διοργάνωση δε θα μπορούσε να λείπει ο εμπνευστής του Argo Film Festival, Tέρι Ντούγκας, ο οποίος ήταν στη πρώτη γραμμή και υποδέχτηκε έναν – έναν όλους τους καλεσμένους.

Εδώ και τρία χρόνια το Τμήμα του Online Voting σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για το θεσμό του φεστιβάλ, όπου το κοινό έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει τις τρεις καλύτερες ταινίες. Οι φετινοί νικητές ήταν:

  1. Activists” του Κώστα Καρύδα
  2. Elderless” του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
  3. Yawth” του Δημήτρη Τσακαλέα και της Λήδας Βαρτζιώτη

     Η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ αποτελείται από τους Κωνσταντίνο Μουτσινά, Ξάνθο Βλάχο, Βιβή Λιθαδιώτη και Βασίλη Κύρου. Ενώ όλα αυτά φυσικά δεν θα είχαν επιτευχθεί χωρίς την πολύτιμη συμβολή του Βολιώτη δημοσιογράφου Σωτήρη Πολύζου και των χορηγών του φεστιβάλ. Αναλυτικότερα των:

Κ. Καρακάνα

ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου

ΕΨΑ

Azzouro Café (που φιλοξένησε και το after party της βραδιάς)

Πετράδι (που φιλοτέχνησε τα βραβεία μας, σήμα κατατεθέν για τα επόμενα χρόνια)

Domotel Xenia Volos (για την φιλοξενία των διάσημων καλεσμένων)

Volos Palace (για την φιλοξενία των διάσημων καλεσμένων)

Foto Karmi (για την φωτογραφική κάλυψη του event)

Αλλά και τους:

Λογιστικά Καραβοσιάνης, Makis Taste it, Nikos & Themis, Κρέατος Τέχνη, Μιμίκος Τσιπουράδικο, Ραΐδη Δώρα, TRT.